Guide - så väljer du badrumsmöbler!

En kommod är en möbel speciellt anpassad för badrum - en förvaringsmöbel kombinerad med ett tvättställ. Kommoden blir den naturliga samlingspunkten i badrummet och är både funktionell och fin att titta på. I möbeln finns möjlighet till förvaring samtidigt som den döljer vattenlås och rör. Swedmart erbjuder ungefär 150 stycken kommoder i massor av olika stilar, storlekar och färger. Det råder därför inga tvivel om att du kan hitta vad du söker hos oss. Men vad ska man tänka på vid köp av kommod? Vi har satt ihop en liten guide för att du lättare ska kunna hitta en möbel som passar perfekt i just ditt badrum.

Vid köp av nya badrumsmöbler kan det vara bra att fundera på följande frågor:Hur stort är ditt badrum?

Mät noga ut ytan där du önskar placera möbeln och uppskatta de optimala måtten. På swedmart.se i kategorin ”Möbelserier” kan du till vänster på sidan filtrera på kommodernas bredd för att snabbt hitta alternativ i den storlek du söker. Filter fungerar tyvärr inte på mobil än. Under fliken "mer information" på varje produktsida kan du alltid se detaljerade måttbeskrivningar.

Testa storleksfiltret här >>
Hur många använder badrummet?

Är ni en stor familj rekommenderas modeller med dubbla tvättställ för att minimera köbildning vid till exempel tandborstningen på morgonen. Våra kommoder med dubbla tvättställ har vanligen också rejält med plats för hela familjens hygienartiklar i antingen lådor eller skåp.Möbeln Botvind med dubbla tvättställ

Se alla kommoder med dubbla tvättställ >>Vilken design föredrar du?

Stilen på badrumsmöbeln ska reflektera både din personlighet och passa ihop med resten av badrummet. Gillar du den klassiska, lantliga och romantiska stilen ska du välja en golvstående kommod, kanske med fristående tvättställ som Beatrice. Andra serier i den härliga retrostilen är Mindy, Linda och Filippa. De har alla toppskivor i marmor som är lite dyrare men värt att lägga några extra slantar på eftersom det är ett mycket hållbart material som dessutom är lätt att underhålla och rengöra. Detta förutom det mest självklara - att natursten är vackert!

Tycker du att less is more och vill åt det enkla, minimalistiska och moderna? Många är precis som du och därför har vi ett enormt utbud av vägghängda kommoder i stilren, ofta kallad skandinavisk design, med raka snitt och högblank finish. Se alla vägghängda kommoder >>
Ofta är man ute efter en speciell färg på möblerna för att matcha sitt övriga badrum eller hela hemmet. Eftersom svart och vitt är mest efterfrågat erbjuder vi flest modeller i de färgerna. Men vi har också fanér i olika typer som till exempel Ek och Kastanj.

Önskar du en annorlunda läcker färg rekommenderas till exempel Eskil blågrå eller Sylvia och Solveig gråbrun.

På swedmart.se i kategorin ”Möbelserier” kan du till vänster på sidan filtrera på möblernas färg och blank/matt finish för att snabbt hitta alternativ i den färg du söker. Filter fungerar tyvärr inte på mobil än.

Testa färgfiltret här >>


Komplettera med fler möbler

Det är vanligt att kombinera sin kommod med ett högskåp och ett spegelskåp eller enkel spegel. I kategorin möbelserier har vi samlat ihop och matchat hela paketet åt dig, det vill säga listat vilka skåp och speglar som ingår i samma serie som kommoden. Du kan dock alltid välja exakt vilka delar av paketet du önskar. Vill du till exempel beställa endast kommod och tvättställ från det färdiga paketet och istället välja ett annat badrumsskåp och spegel som passar just dina behov? Inga problem - välj som du vill i kategorierna Badrumsskåp och Speglar.


Stort lycka till med ditt nya badrum!